Licht plan

Intake

Wanner je kies voor een Lichtplan kom ik eerst langs voor een intake waarin ik alle wensen met jou doorneem, maar ook om te ontdekken of jullie van veel licht houden of juist van sfeerlicht. Of je werkt thuis. Komt er veel daglicht binnen of moet dit juist versterkt worden overdag op de donkere plekken. Een lichtplan kan voor zowel een bestaand of nieuw interieur worden gemaakt. 

Het licht plan 

Een lichtplan is voor mij geen plattegrond met gele stippen en een paar mooie armaturen. Een lichtplan start voor mij met een duidelijk Vlekken Plan om te bepalen waar welk soort licht nodig is in het interieur. Hierna kijk ik naar het huidige Schakel Plan of nieuwe Schakel Plan en maakt hier op basis van mijn advies een nieuw Schets Schakel Plan die ik ook laat controleren door een elektrobedrijf. In het Schets Schakel Plan staat duidelijk waar welk armatuur komt en het soort lichtbron aangegeven in de juiste kleur. Deze kleur samen met een letter is terug te vinden op het Armaturen en lichtbronnen overzicht. Wanneer er inbouw of opbouwspots worden geplaatst maak ik een Graden Tekening om de afstand, lumen en Kelvin te onderbouwen. 

Presentatie

Ik presenteer het lichtplan en start ook hier vanuit het vlekken plan om zo mijn keuzes goed te onderbouwen en jullie te informeren over het licht wat toegevoegd wordt aan jullie interieur om dit te versterken, functioneel te laten werken in jullie interieur, maar ook op de juiste plekken sfeer kan geven wanneer gewenst. 

Voorbeeld Licht plan