Lichtplan


Hoe 

Hoe komt het nu dat je op een druilerige dag alleen maar met een plaid op de bank wil kruipen ? Hoeveel watt aan LED staat gelijk aan het aantal watt van een Halogeen of gloeilamp. Nu alleen LED nog gefabriceerd wordt, wat zijn dan eigenlijk lumen of wat houdt Kelvin in. 

 

Wist je dat je van schaduw erg moe wordt ? Hoe voorkom je dat een plafond met spots geen landingsbaan wordt of juist een gatenkaas. 

 

Een architect denkt ook vanaf de start van zijn ontwerp aan het licht bij het ontwerp van een woning, hoe profiteer ik maximaal van natuurlijk licht. Als lichtadviseur en Interieuradviseur kun je dit nog meer benadrukken met kunstlicht en de juiste keuze in de inrichting. 

 

Wat

Wat houdt het nu precies in wanneer je mij vraagt een lichtplan te maken. Met de intake probeer ik erachter te komen welk soort licht je prettig vindt, hou je van veel licht, of juist van sfeerlicht. Ben je gek op design of hou je juist van veel natuurlijke materialen en welke lichtbron zorgt dan toch voor een fijne verlichting in je huis. 

 

Een lichtplan bestaat uit een Vlekkenplan, Renvooi, Armaturen overzicht inclusief Lichtbron keuze en uiteindelijk het Schets Schakelplan. Samen kijken we eerst in lichtvolumes, waar heb je welk soort licht nodig, dit wordt duidelijk bij het maken van een Vlekkenplan. We kijken ook waar er natuurlijk daglicht binnenvalt en wat je inrichting met het licht in de woning gaat doen, reflecteren of absorberen. Op deze manier zie je ook waar licht vergeten wordt. 

 

Daarna ga ik het advies samen stellen door het Vlekkenplan verder uit te werken in een passend renvooi. In het renvooi staat duidelijk aangeven in welke zone de lichtbron komt te hangen en de hoeveelheid.

 

Pas daarna kijken we welk armatuur hier het beste bij past, waar je deze kan kopen en wat het armatuur inclusief de lichtbron kost. De laatste stap is een schets schakelplan. Waar wil je het licht aan en uit doen, waar zijn dimmers nodig of contactpunten in het plafond of wand. Het schets schakelplan laat ik altijd natrekken door een Elektromonteur. 

 

Wanneer 

De beste keuze is mij gelijk al te betrekken voor het maken van een lichtplan waneer de architect zijn ontwerp aan de klant presenteert of wanneer de aannemer met de klant om tafel zit, op deze manier hoor je ook wat de aannemer of architect met de woning voor ogen heeft en kun je als Interieur en lichtadviseur samen met professionals hier op in spelen en zorgen voor optimaal woonplezier afgestemd op alle wensen van de klant.

 

Vaak wordt ik gevraagd mee te denken als de elektricien al een plan aan de aannemer en bewoners heeft overhandigd of zelfs later wanneer de gaten voor de spots al in het plafond zijn geboord en de stukadoor al met de spatel door de woning is geweest. Wanneer dit zich voordoet ga ik met de klant in overleg of ze nog grote aanpassingen willen doen of met het huidige plan van de elektromonteur aangevuld met mijn advies toch een fijn thuis kunnen krijgen met de juiste verlichting. 

 

Tenslotte

Denk niet alleen dat een lichtplan gemaakt kan worden voor een nieuwe woning, dit kan ook met een verbouwing of in de huidige staat van de woning, wanneer je niet tevreden bent over het licht in jouw woning kan ik je helpen voor een leuk budget een fijn lichtplan samen te stellen voor de juiste verlichting.

 Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en betreffen 1 ruimte. Daarnaast zijn de reiskosten binnen een straal van 15 km vanaf Urk gratis, daarna bereken ik € 0,19 per km. 

Contactgegevens en Social Media


Email:

info@jrinterieuradvies.nl


Adres:

Molenwiek 22

8321 VV Urk

 

Telefoonnummer: 

0646287379


Facebook

Instagram

Youtube